Search
Browse: RecentPopularTop rated
FeaturedShow all
Seminars>IAP
International Academy of Pathology (IAP), Finland
Slide seminar May 2005 - Head and Neck Pathology

Pia Boström, University Central Hospital, Turku

Area 1
Area 2
Case 1
24-vuotias nainen, joka aiemmin terve. Vuosi sitten potilasta tutkittu laajalti sisätautipuolella ripuloinnin, vatsakipujen ja huonovointisuuden takia. Koko suolisto käyty läpi. Tämän jälkeen edelleen huonovointisuutta ja yöhikoilua. Kuumeilua ei ole ollut. Kuusi viikkoa sitten kaulalla todettu palpoituva imusolmuke.
Area 1
Case 2
78-vuotias nainen. Kilpirauhanen on suurentunut. Vasen lohko on hieman kova.
Area 1
Area 2
Case 3
60-vuotias nainen, jolla kahden kuukauden ajan vasemmalla leuan alla täyteläisyyden tunnetta. Ko. alueella palpoituu kookas kaksiosainen submandibulaarirauhanen, joka on anteriorisesti kiinteä ja kova. Sondi menee Warthinin tiehyeeseen 4,5cm. Kirkasta sylkeä erittyy.
Area 1
Case 4
40-vuotias mies, jolle ilmaantunut kuukausi sitten vasempaan leukakulmaan resistenssi. Antibioottihoidosta ei ole ollut apua. Uä-tutkimuksessa nähty epähomogeeniseksi imusolmukepaketiksi sopiva 5 senttimetrin läpimittainen muutos.
Area 1
Case 5
57-vuotias nainen, jolta 25 vuotta sitten operoitu uteruksen angiomyosarkooma. Ilmeisesti pikkuhiljaa oikealle kaulalle ilmaantunut pari tuumoria (läpimitoiltaan 4x8cm ja 2cm), joista ei vaivaa.
Area 1
Case 6
64-vuotias nainen, jolla vasemman korvan edessä kyhmy. Ultraäänitutkimuksessa tulee esiin epähomogeeninen, kaksiosainen tuumori, joka on tarkkarajainen.

Send feedback on page